Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

23 projects found matching your search criteria :

  1. The effect of milk-clotting enzymes from Jiuqu microbes on coagulation and quality developing mechanisms of cheese

    Call: OPUS 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Justyna Żulewska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  2. Inter-species interactions and inactivation of cells in biofilms with Listeria

    Call: PRELUDIUM 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Aleksandra Kocot

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  3. Rheological and sensory properties of cheeses with altered alpha s-casein to beta-casein ratio

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Justyna Żulewska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  4. Markers of pathological changes in tissues by means of Nuclear Magnetic Resonance relaxometry

    Call: OPUS 22 , Panel: NZ5

    Principal investigator: prof. Danuta Kruk

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  5. Characterization of hydrolysates and peptides derived from oat kernels proteins in the context of their activity in dise...

    Call: PRELUDIUM 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Monika Pliszka

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  6. Phenotypic and genotypic characteristic of Enterococcus strains isolated from ready-to-eat food, with particular focus o...

    Call: PRELUDIUM 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Wioleta Chajęcka-Wierzchowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  7. Dynamics of ionic systems on the atomistic level - application of Nuclear Magnetic Resonance Relaxometry

    Call: OPUS 13 , Panel: ST5

    Principal investigator: prof. Danuta Kruk

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  8. Determination of antihyperglycemic properties of betalains

    Call: OPUS 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Tomasz Sawicki

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  9. PCR based screening for bacterial laccase genes in soil eDNA and bacterial

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Monika Zielińska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  10. Molecular dynamics in hydrocolloidal solutions

    Call: PRELUDIUM 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Florek-Wojciechowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  11. Virulence factors, enterotoxin production and antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from fo...

    Call: SONATA 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Wioleta Chajęcka-Wierzchowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  12. The effect of flexitarian, time-restricted eating on cardiometabolic traits innormal weight, young men: a factorial rand...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marta Lonnie

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  13. Effect of high-pressure processing on the expression of antibiotic resistance and the transferability of antibiotic resi...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Urszula Zarzecka

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  14. Targeting Listeria biofilms on mollusc shells: colonisation ability, transcriptomic changes and survival properties unde...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Arkadiusz Zakrzewski

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  15. Model research on the use of hydroxycinnamic acid derivatives for the stabilization of pharmaceutical oils (bio-oils) wi...

    Call: PRELUDIUM 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Natalia Mikołajczak

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  16. Stress response in Staphylococcus aureus: effects on entetotoxicity and methicillin resistance under stress conditions r...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Joanna Gajewska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  17. The effects of natural photosensitizer-based (sono) photodynamic treatments on Listeria monocytogenes

    Call: OPUS 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Olszewska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  18. Evaluation of the effectiveness of the low FODMAP diet in the treatment of functional abdominal pain in children.

    Call: PRELUDIUM 9 , Panel: NZ5

    Principal investigator: Katarzyna Boradyn

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  19. Influence of obtaining method on composition and stability of selected plant bio-oils.

    Call: PRELUDIUM 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Grzegorz Dąbrowski

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  20. The relationship between profile of bioactive compounds and antioxidant potential of grain depending on the species of w...

    Call: PRELUDIUM 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marta Skrajda-Brdak

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  21. The effects of the hurdle technology and sous-vide cooking on the expression of virulence factors and antibiotic resista...

    Call: OPUS 15 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Anna Zadernowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  22. Biofilm cell response of lactobacilli isolated from food to environmental stresses

    Call: SONATA 7 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Magdalena Olszewska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  23. Influence of beta-glucans on rheological properties and bioavailability of minerals and trade elements

    Call: SONATA 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Marek Aljewicz

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności