Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Social structure, networks, and consumption tastes and practices

2016/21/D/HS6/02424

Keywords:

social networks social capital consumption patterns taste lifestyle social structure social class

Descriptors:

  • HS6_14: Social structure and social dynamics, environmental change and society
  • HS6_16: Sociology of culture and social communication (including media studies, journalism, Internet communication)
  • HS4_8: Behavioral economics, consumption and consumer behavior, marketing

Panel:

HS6 - Human nature and human society: psychology, pedagogy/education studies, sociology

Host institution :

Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Społecznych

woj. dolnośląskie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

dr Michał Cebula 

Number of co-investigators in the project: 3

Call: SONATA 11 - announced on 2016-03-15

Amount awarded: 243 351 PLN

Project start date (Y-m-d): 2017-01-26

Project end date (Y-m-d): 2021-01-25

Project duration:: 48 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Project description

Download the project description in a pdf file

Note - project descriptions were prepared by the authors of the applications themselves and placed in the system in an unchanged form.

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (6)
  1. Traditional vs. Modern Art: The Status and Network Antecedents of Visual Art Preferences
    Authors:
    Michał Cebula
    Academic press:
    Polish Sociological Review (rok: 2020, tom: 209 (1), strony: 41-63), Wydawca: Polskie Towarzystwo Socjologiczne
    Status:
    Published
    DOI:
    10.26412/psr209.03 - link to the publication
  2. ANALIZA KLASOWA NA ROZDROŻU? W STRONĘ KULTUROWEJ KONCEPCJI KLAS P. BOURDIEU
    Authors:
    Michał Cebula
    Academic press:
    Studia Socjologiczne (rok: 2017, tom: nr 3 (226), strony: 33-69), Wydawca: IFiS PAN, Komitet Socjologii PAN, Wydział Filozofii i Socjologii UW
    Status:
    Published
  3. Wszechstronność upodobań kulinarnych. O dystynktywnych i komunikacyjnych właściwościach jedzenia
    Authors:
    Michał Cebula
    Academic press:
    Forum Socjologiczne (rok: 2018, tom: 9, strony: 131-150), Wydawca: Uniwersytet Wrocławski
    Status:
    Published
    DOI:
    10.19195/2083-7763.9.11 - link to the publication
  4. Klasa na talerzu? Ruchliwość społeczna, kapitał społeczny a praktyki współbiesiadnictwa
    Authors:
    Michał Cebula
    Academic press:
    Studia BAS (rok: 2020, tom: 62 (2), strony: 23-38), Wydawca: Kancelaria Sejmu
    Status:
    Published
    DOI:
    10.31268/StudiaBAS.2020.11 - link to the publication
  5. Społeczne zróżnicowanie gustu muzycznego
    Authors:
    Michał Cebula, Szymon Pilch
    Academic press:
    Studia Socjologiczne (rok: 2020, tom: 236 (1), strony: 73-104), Wydawca: IFiS PAN, Uniwersytet Warszawski Wydział Socjologii
    Status:
    Published
    DOI:
    10.24425/sts.2020.132451 - link to the publication
  6. Konsumpcja społecznie zakorzeniona? Klasa, kapitał społeczny a wzory jedzenia
    Authors:
    Michał Cebula
    Academic press:
    Konsumpcja i Rozwój (rok: 2017, tom: nr 4 (21), strony: 59-70), Wydawca: IBRKK - PIB
    Status:
    Published