Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Antioxidant Power Series as a tool rational design and assessment of health promoting properties of functional food based on antioxidant phytochemicals.

2014/14/A/ST4/00640

Keywords:

redox potential phytochemicals oxidative stress chemoprevention

Descriptors:

  • ST4_1: Physical chemistry, chemical physics
  • ST4_6: Instrumental methods in chemistry
  • ST1_19: Other related subjects

Panel:

ST4 - Chemistry: physical chemistry/chemical physics, theoretical chemistry, analytical chemistry, inorganic chemistry, organic chemistry, method development

Host institution :

Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

woj. pomorskie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

prof. Piotr Konieczka 

Number of co-investigators in the project: 15

Call: MAESTRO 6 - announced on 2014-06-16

Amount awarded: 2 900 000 PLN

Project start date (Y-m-d): 2015-05-27

Project end date (Y-m-d): 2021-01-26

Project duration:: 68 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Equipment purchased [PL]

  1. Komputer typu desktop z dedykowanym oprogramowaniem Niezbędny do współpracy on-line z aparaturą do pomiarów fizykochemicznych (5 000 PLN)
  2. Chemiluminescence and Fluorescence System G BOX Chemi XR5, Syngene- system do fluorescencji i chemiluminescencji Urządzenie do dokumentacji żeli znakowanych fluorescencyjnie i chemiluminescency jnie, nowocześniejsze od aktualnie posiadanego (90 000 PLN)
  3. ORP-146CXS Advanced Micro Oxidation- Reduction Measurements System ArrowDOXTM, Shelfscientific - system do pomiaru potencjału redoks w układach biologicznych Urządzenie pozwalające na pomiar potencjału redox w mikroobjętościach, np. komórkach (10 000 PLN)
  4. System do wysokorozdzielczej automatycznej elektroforezy kapilarnej.
  5. Ultratermostat.
  6. System do pomiaru potencjałów redox w układach biologicznych.
  7. Zestaw komputerowy z pełnym oprogramowaniem do obróbki graficznej danych i peryferia Niezbędny przy obróbce plików graficznych typu zdjęcia żeli, wyników z testu kometowego oraz obróbki danych z badań genomicznych i epigenetycznych, a także przygotowywania materiału ilustracyjnego do publikacji i innych prezentacji, a także do przygotowania prezentacji na konferencje oraz webinariów on-line z partnerami (10 000 PLN)
  8. Spektrofotometr i fluorymetr płytkowy z inkubatorem i wstrząsarką Infinite M200 PRO Urządzenie do wielokanałowych pomiarów absorbancji i fluorescencji uzupełni dotychczasowe czytniki, które są bardzo obciążone (130 000 PLN)
  9. System szybkiego próżniowego odparowywania próbek.
  10. Urządzenie umożliwiające przeprowadzenie ilościowej reakcji PCR w czasie rzeczywistym z użyciem barwników fluorescencyjnych wraz z wymaganym oprogramowaniem, drukarka i zestawem odczynników.
  11. Zestawy komputerowe z pełnym oprogramowaniem do obróbki statystycznej, z zewnętrznymi dyskami do bezprzewodowej archiwizacji danych. Niezbędne do analizy i archiwizacji danych zbieranych podczas projektu oraz przygotowywania publikacji i innych prezentacji (17 000 PLN)
  12. Automatyczny system do izolacji materiału genetycznego metoda kolumienkową.
  13. LightCycler 2.0 Complete Instrument lub 7500 Fast Dx Real-Time PCR Instrument, with SDS v1.4 Software Applied Biosystems - system do ilościowego PCR w czasie rzeczywistym do diagnostyki in vitro Urządzenie pozwoli na weryfikację wyników oznaczeń nutrigenomicznych w przypadku wybranych genów (150 000 PLN)
  14. LightCycler 480 Real-Time PCR System, Roche Diagnostic - system do ilościowego PCR w czasie rzeczywistym. Przykładowe urządzenie do oznaczeń genomicznych i epigenetycznych, oferta w/w aparatury jest bardzo szybko aktualizowana, do zakupu zostanie wybrany model dający najlepsze możliwości badawcze (200 000 PLN)
  15. Ultrathermostat LABO PLUS Używany podczas prowadzenia pomiarów kinetycznych (17 000 PLN)

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (22)
  • Articles in post-conference publications (31)
  1. Dietary antioxidants as a source of hydrogen peroxide
    Authors:
    M. Grzesik, G. Bartosz, I. Stefaniuk, M. Pichla, J. Namieśnik, I. Sadowska-Bartosz
    Academic press:
    Food Chemistry (rok: 2019, tom: 278, strony: 692-699), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.foodchem.2018.11.109 - link to the publication
  2. Metody oznaczania właściwości przeciwutleniających fitozwiązków w systemach komórkowych z wykorzystaniem zjawiska fluorescencji/luminescencji
    Authors:
    I. Koss-Mikołajczyk, M. Baranowska, J. Namieśnik, A. Bartoszek
    Academic press:
    Postępy Higieny i Medycyny Doświadczalnej (rok: 2017, tom: 71, strony: 602-617), Wydawca: Index Copernicus International, Warszawa
    Status:
    Published
  3. Quality of limes juices based on the aroma and antioxidant properties
    Authors:
    M. Lubinska-Szczygieł, A. Rozanska, J. Namiesnik, T. Dymerski , R. Beema Shafreen, M. Weisz, A. Ezra, S. Gorinstein
    Academic press:
    Food Control (rok: 2018, tom: 89, strony: 270-279), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.foodcont.2018.02.005 - link to the publication
  4. State of the art and prospects of methods for determination of lipophilicity of chemical compounds
    Authors:
    Dagmara Kempinska, Tomasz Chmiel, Agata Kot-Wasik, Anna Mroz , Zofia Mazerska, Jacek Namiesnik
    Academic press:
    Trends in Analytical Chemistry (rok: 2019, tom: 113, strony: 54-73), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.trac.2019.01.011 - link to the publication
  5. The impact of lipophilicity on environmental processes, drug delivery and bioavailability of food components
    Authors:
    T. Chmiel, A. Mieszkowska, D. Kempińska-Kupczyka, A. Kot-Wasik, J. Namieśnik, Z. Mazerska
    Academic press:
    Microchemical Journal (rok: 2019, tom: 146, strony: 393-406), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.microc.2019.01.030 - link to the publication
  6. A novel analytical approach in the assessment of unprocessed Kaffir lime peel and pulp as potential raw materials for cosmetic applications
    Authors:
    M. Lubinska-Szczygeł, A. Różańska, T. Dymerski, J. Namieśnik, E. Katrich, S. Gorinstein
    Academic press:
    Industrial Crops & Products (rok: 2018, tom: 120, strony: 313-231), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.indcrop.2018.04.036 - link to the publication
  7. Prophylaxis of non-communicable diseases: Why fruits and vegetables may be better chemopreventive agents than dietary supplements based on isolated phytochemicals?
    Authors:
    I. Koss-Mikolajczyk, M. Baranowska, V. Todorovic, A. Albinic, C.Sansone, P. Andreoletti, M. Cherkaoui-Malki, G. Lizard, D. Noonan, S, Sobajic, A. Bartoszek
    Academic press:
    Current Pharmaceutical Design (rok: 2019, tom: 25, strony: 45305), Wydawca: Benthem Science
    Status:
    Published
    DOI:
    10.2174/1381612825666190702093301! - link to the publication
  8. Study of pH and temperature effect on lipophilicity of catecholcontaining antioxidants by reversed phase liquid chromatography
    Authors:
    C. Numviyimana, T. Chmiel, A. Kot-Wasik, J. Namieśnik
    Academic press:
    Microchemical Journal (rok: 2019, tom: 145, strony: 380-387), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
  9. The relationship between standard reduction potentials of catechins and biological activities involved in redox control
    Authors:
    M. Baranowskaa, K. Suliborska, W. Chrzanowski, B. Kusznierewicz, J. Namieśnik, A. Bartoszek
    Academic press:
    Redox Biology (rok: 2018, tom: 17, strony: 355-366), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.redox.2018.05.005 - link to the publication
  10. Antioxidant properties of catechins: Comparison with other antioxidants
    Authors:
    M Grzesik, K Naparło, G. Bartosz, I. Sadowska-Bartosz
    Academic press:
    Food Chemistry (rok: 2018, tom: 241, strony: 480-492), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.foodchem.2017.08.117 - link to the publication
  11. Antioxidant properties of ferrous flavanol mixtures
    Authors:
    M. Grzesik, G. Bartosz, A. Dziedzic, D. Narog, J. Namiesnik, I. Sadowska-Bartosza
    Academic press:
    Food Chemistry (rok: 2018, tom: 268, strony: 567-576), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.foodchem.2018.06.076 - link to the publication
  12. Assessment of lipophilicity indices derived from retention behavior of antioxidant compounds in RP-HPLC
    Authors:
    I. Sima, A. Kot-Wasik, A. Wasik, J. Namieśnik, C. Sârbu
    Academic press:
    Molecules (rok: 2017, tom: 22 (4), strony: 550-559), Wydawca: MDPI
    Status:
    Published
    DOI:
    10.3390/molecules22040550 - link to the publication
  13. Human serum interactions with phenolic and aroma substances of Kaffir (Citrus hystrix) and Key lime (Citrus aurantifolia) juices
    Authors:
    R. Beema Shafreen, M. Lubinska-Szczygeł, A. Różańska, T. Dymerski, J. Namieśnik, E. Katrich, S. Gorinstein
    Academic press:
    Journal of Luminescence (rok: 2018, tom: 201, strony: 115-122), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.jlumin.2018.04.010 - link to the publication
  14. Interaction of human serum albumin with volatiles and polyphenols from some berries
    Authors:
    R. B. Shafreen, T. Dymerski, J. Namieśnik, Z. Jastrzębski, S. Vearasilp, S. Gorinstein
    Academic press:
    Food Hydrocolloids (rok: 2017, tom: 72, strony: 297-303), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.foodhyd.2017.06.005 - link to the publication
  15. State of the art and prospects of methods for determination of lipophilicity of chemical compounds
    Authors:
    D. Kempinska , T. Chmiel , A. Kot-Wasik, A. Mroz, Z. Mazerska, J. Namisnik
    Academic press:
    Trends in Analytical Chemistry (rok: 2019, tom: 113, strony: 54-73), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.trac.2019.01.011 - link to the publication
  16. Modification of the deoxyribose test to detect strong iron binding
    Authors:
    I. Sadowska-Bartosz, S. Galiniak, G. Bartosz
    Academic press:
    Acta Biochimica Polonica (rok: 2016, tom: 63, strony: 45295), Wydawca: Polish Biochemical Society and of the Committee of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences
    Status:
    Published
    DOI:
    10.18388/abp.2016_1385 - link to the publication
  17. Przegląd technik stosowanych do pomiaru potencjału redoks
    Authors:
    W. Chrzanowski, K. Suliborska
    Academic press:
    Analityka (rok: 2017, tom: 3, strony: 38-45), Wydawca: Wydawnictwo MALAMUT
    Status:
    Published
  18. Comparative evaluation of different methods for determining phytochemicals and antioxidant activity in products containing betalains – verification of beetroot samples
    Authors:
    B. Kusznierewicz, M. Mróz, I. Koss-Mikołajczyk, J. Namieśnik
    Academic press:
    Food Chemistry (rok: 2021, ), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Accepted for publication
  19. Antyoksydacyjne i przeciwdrobnoustrojowe właściwości bioaktywnych fitozwiązków żurawiny
    Authors:
    M. Baranowska, A. Bartoszek
    Academic press:
    Postępy Higieny i Medycyny Doświadczalnej (rok: 2016, tom: 70, strony: 1460-1468), Wydawca: Index Copernicus International, Warszawa
    Status:
    Published
    DOI:
    10.5604/17322693.1227896 - link to the publication
  20. Interactions between bioactive components determine antioxidant, cytotoxic and nutrigenomic activity of cocoa powder extract
    Authors:
    M. Baranowska, K. Suliborska, V. Todorovic, B. Kusznierewicz, W. Chrzanowski, S. Sobaji, A. Bartoszek
    Academic press:
    Free Radical Biology and Medicine (rok: 2020, tom: 154, strony: 48-61), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.freeradbiomed.2020.04.022 - link to the publication
  21. Novel ABTS-dot-blot method for the assessment of antioxidant properties of food packaging
    Authors:
    B. Kusznierewicz, H. Staroszczyk, E. Malinowska-Pańczyk, K. Parchem, A. Bartoszek
    Academic press:
    Food Packaging and Shelf Life (rok: 2020, tom: 24, strony: 100478), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.fpsl.2020.100478 - link to the publication
  22. Sugar matters: sugar moieties as reactivity-tuning factors in quercetin O-glycosides†
    Authors:
    Cezara Zagrean-Tuza, Augustin C. Mot, Tomasz Chmiel, Attila Bende, Ioan Turcu
    Academic press:
    Food and Function (rok: 2020, tom: 11 (6), strony: 5293-5307), Wydawca: Royal Society of Chemistry
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1039/d0fo00319k - link to the publication
  1. Antioxidant Power Series - Verification of concept in cellular system for catechins
    Authors:
    M. Baranowska, K. Suliborska, J. Namieśnik, W.Chrzanowski , A. Bartoszek
    Conference:
    Workshop NutriOx 2016 (rok: 2016, ), Wydawca: University of Kaiserslautern
    Data:
    konferencja 21-23. 09. 2016
    Status:
    Published
  2. Antioxidant and cytotoxic activity of cocoa powders
    Authors:
    V. Todorovic, M. Baranowska, B. Kusznierewicz, B. Vidovic, S. Sobajic, A. Bartoszek
    Conference:
    Personalized nutrition in aging society: Redox control of major age-related diseases COST Action 16112 NutRedOx (rok: 2018, ), Wydawca: Politechnika Gdańska
    Data:
    konferencja 19-21.09
    Status:
    Published
  3. The impact of flawan-3-ols on expression of genes related to oxidative stress and antioxidant defence
    Authors:
    M Baranowska, K. Suliborska, W. Chrzanowski, J. Namieśnik, A. Bartoszek
    Conference:
    The NutRedOx COST Action CA16112 & the 6th NutriOx Atelier 2017 (rok: 2017, ), Wydawca: Strasbourg, ECPM, University of Strasbourg, France
    Data:
    konferencja 27-29.09.2017
    Status:
    Published
  4. A three-step approach to estimation of reduction potentials of natural mixtures of antioxidants based on DPPH test; Illustration for catechins and cocoa
    Authors:
    B. Kusznierewicz, M. Baranowska, K. Suliborska, W. Chrzanowski, J. Namieśnik, A. Bartoszek
    Conference:
    Konferencja Natural Products and the Hallmarks of Chronic Diseases—COST Action 16112", Luksemburg (rok: 2019, ), Wydawca: MDPI
    Data:
    konferencja 25-27 marca 2019
    Status:
    Published
  5. Antioxidant Power Series first results on the way to "proof the concept"
    Authors:
    A. Bartoszek, K. Suliborska , M. Baranowska, I. Koss-Mikołajczyk, B. Kusznierewicz, W. Chrzanowski, J. Namieśnik
    Conference:
    Workshop NutriOx 2016 (rok: 2016, ), Wydawca: University of Kaiserslautern, Niemcy
    Data:
    konferencja 21-23. 09. 2016
    Status:
    Published
  6. Catechins as epigenetic modulators
    Authors:
    P. Jakubek, M. Baranowska, J. Rajić, M. Vidaković, A. Bartoszek, J. Namieśnik
    Conference:
    Personalized nutrition in aging society: Redox control of major age-related diseases COST Action 16112 NutRedOx (rok: 2018, ), Wydawca: Politechnika Gdańska
    Data:
    konferencja 19-21.09
    Status:
    Published
  7. Combinations of cocoa antioxidants: what they tell us about the chemopreventive relevance of interactions between food components?
    Authors:
    A. Bartoszek, K. Suliborska , M. Baranowska, I. Koss-Mikołajczyk, B. Kusznierewicz, W. Chrzanowski, J. Namieśnik
    Conference:
    Nutraceuticals in balancing redox status in ageing and age-related diseases (rok: 2020, ), Wydawca: COST Action CA16112
    Data:
    konferencja 02-03.03.2020
    Status:
    Published
  8. Determination of antioxidant activity of vitamin C by voltammetric methods
    Authors:
    K. Suliborska, Monika Baranowska , A. Bartoszek, W. Chrzanowski, J. Namieśnik
    Conference:
    Natural Products and the Hallmarks of Chronic Diseases—COST Action 16112, Luxembourg, (rok: 2019, ), Wydawca: MDPI
    Data:
    konferencja 25-27 marca 2019
    Status:
    Published
  9. Flavan-3-ols interaction with antioxidant defence system of cells
    Authors:
    M. Baranowska, K. Suliborska, J. Namieśnik, A. Bartoszek
    Conference:
    «Towards a Redox Healthy Aging» WGs Meeting of the NutRedOx COST Action CA16112 (rok: 2018, ), Wydawca: University of the Balearic Islands
    Data:
    konferencja 15-16.02
    Status:
    Published
  10. Optimization of headspace solid-phase microextraction for chromatographic determination of aroma-active monoterpenes in berries using experimental design and response surface methodology
    Authors:
    Chmiel T., Kupska M., Wardencki W., Górecki T., Namieśnik J
    Conference:
    20th International Symposium on Advances in Extraction Technologies (ExTech 2018) (rok: 2018, ), Wydawca: Iowa State University, USA
    Data:
    konferencja 19-22.06
    Status:
    Published
  11. Regulation of Cellular Redox Homeostasis by (–)-Epicatechin and Cocoa Extracts—A Pilot Study
    Authors:
    V. Todorovic, M. Baranowska, S. Sobajic, A. Bartoszek
    Conference:
    Natural Products and the Hallmarks of Chronic Diseases—COST Action 16112, Luxembourg (rok: 2019, ), Wydawca: MDPI
    Data:
    konferencja 25-27 marca 2019
    Status:
    Published
  12. The influence of phenolic acids on antioxidant defence system of cells
    Authors:
    M. Baranowska, K. Suliborska, W. Chrzanowski, A. Bartoszek, J. Namieśnik
    Conference:
    3rd European Summer School on Nutrigenomics (rok: 2018, ), Wydawca: Karger
    Data:
    konferencja 25-29.06
    Status:
    Published
  13. Antioxidant Power Series as a tool for rational design and assessment of health-promoting properties of functional foods based on antioxidant phytochemicals
    Authors:
    K. Suliborska, M. Baranowska, J. Namieśnik, W. Chrzanowski, A. Bartoszek
    Conference:
    The 1st International Conference on FOOD BIOACTIVES & HEALTH (rok: 2016, ), Wydawca: Institute of Food Research
    Data:
    konferencja 13-15. 09. 2016
    Status:
    Published
  14. Antioxidant Power Series as a tool for rational design and assessment of health-promoting properties of functional foods based on antioxidant phytochemicals
    Authors:
    M. Baranowska, K. Suliborska, J. Namieśnik, W. Chrzanowski, A. Bartoszek
    Conference:
    2nd European Summer School on Nutrigenomics, Camerino, Włochy (rok: 2016, ), Wydawca: Karger AG, Basel
    Data:
    konferencja 5-9. 09. 2016
    Status:
    Published
  15. Charakterystyka wybranych roślin rodzimych oraz egzotycznych pod kątem zawartości betalain
    Authors:
    B. Kusznierewicz, M. Konderak, M. Murawska
    Conference:
    XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne (rok: 2020, ), Wydawca: Gdański Uniwersytet Medyczny
    Data:
    konferencja 28-29.09.2020
    Status:
    Published
  16. DNA methylation changes induced by redox-active compounds—choosing the right PCR-based method
    Authors:
    P. Jakubek, J. Rajić, M. Baranowska, M. Vidaković, A. Bartoszek, J. Namieśnik
    Conference:
    Natural Products and the Hallmarks of Chronic Diseases—COST Action 16112, Luxemburg (rok: 2019, ), Wydawca: MDPI
    Data:
    konferencja 25-27 marca 2019
    Status:
    Published
  17. The impact of redox active compounds belonging to different flavonoid groups on the antioxidant activity system of HT29 cells.
    Authors:
    Z. Koziara, M. Baranowska, J. Namieśnik, A. Bartoszek
    Conference:
    Personalized nutrition in aging society: Redox control of major age-related diseases COST Action 16112 NutRedOx (rok: 2018, ), Wydawca: Politechnika Gdańska
    Data:
    konferencja 19-21.09
    Status:
    Published
  18. The influence of catechins and phenolic acids on the redox balance of cells.
    Authors:
    M. Baranowska, K. Suliborska, W. Chrzanowski, J. Namieśnik, A. Bartoszek
    Conference:
    Personalized Nutrition in aging society: redox control of major age-related diseases COST Action 16112 NutRedOx (rok: 2018, ), Wydawca: Politechnika Gdańska
    Data:
    konferencja 19-21.09
    Status:
    Published
  19. Właściwości przeciwutleniające kwasu L-askorbinowego i jego pochodnych
    Authors:
    P. Jakubek, K. Suliborska, M. Baranowska, B. Kusznierewicz, W. Chrzanowski, J. Namieśnik, P. Konieczka, A. Bartoszek
    Conference:
    XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne (rok: 2020, ), Wydawca: Gdański Uniwersytet Medyczny
    Data:
    konferencja 28-29.09.2020
    Status:
    Published
  20. Zależność pomiędzy potencjałem redukcyjnym, a aktywnością przeciwutleniającą wyznaczaną w modelu komórkowym dla wybranych bioaktywnych fitozwiązków
    Authors:
    M. Baranowska, K. Suliborska, W. Chrzanowski, J. Namieśnik, A. Bartoszek
    Conference:
    XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk "ŻYWNOŚĆ DLA PRZYSZŁOŚCI" (rok: 2017, ), Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
    Data:
    konferencja 4-5. 07. 2017
    Status:
    Published
  21. Antioxidant Power Series - Verification of concept in cell-free system for catechins
    Authors:
    K. Suliborska, J. Namieśnik, W. Chrzanowski, A. Bartoszek
    Conference:
    Workshop NutriOx 2016 (rok: 2016, ), Wydawca: University of Kaiserslautern, Niemcy
    Data:
    konferencja 21-23. 09. 2016
    Status:
    Published
  22. Antioxidant Power Series as a tool for predicting antioxidant activity of phytochemicals under physiological conditions
    Authors:
    M. Baranowska, K. Suliborska, W. Chrzanowski, A. Bartoszek, J. Namieśnik
    Conference:
    IUBMB Advanced School "A molecular view of the food-health relationship" (rok: 2017, ), Wydawca: International Union of Biochemistry and Molecular Biology (IUBMB)
    Data:
    konferencja 15-19. 05. 2017
    Status:
    Published
  23. Potentiometric titration as a reliable method of determination of standard reduction potentials of antioxidant compounds on the way to the Antioxidant Power Series
    Authors:
    K. Suliborska, M. Baranowska, A. Bartoszek, C. Jacob, J. Namieśnik, W. Chrzanowski
    Conference:
    The NutRedOx COST Action CA16112 & the 6th NutriOx Atelier 2017 (rok: 2017, ), Wydawca: Strasbourg, ECPM, University of Strasbourg, France
    Data:
    konferencja 27-29. 09. 2017
    Status:
    Published
  24. The impact of catechins on DNA methylation level within promoter area of sulfiredoxin-1 gene in HT29 cell line
    Authors:
    Patrycja Jakubek, Jovana Rajic, Monika Baranowska, Melita Vidakovic, Jacek Namieśnik, Agnieszka bartoszek
    Conference:
    Nutraceuticals in balancing redox status in ageing and age-related diseases (rok: 2020, ), Wydawca: University of Belgrad
    Data:
    konferencja 2-3.03.2020
    Status:
    Published
  25. Antioxidant Power Series project; state of art after three years
    Authors:
    A. Bartoszek, K. Suliborska, M. Baranowska, B. Kusznierewicz, A. Kot-Wasik ,W. Chrzanowski, J. Namieśnik
    Conference:
    «Towards a Redox Healthy Aging» WGs Meeting of the NutRedOx COST Action CA16112 (rok: 2018, ), Wydawca: University of the Balearic Islands;
    Data:
    konferencja 15-16.02
    Status:
    Published
  26. Catechins and other flavonoids as protectors against undesired modifications of biomolecules
    Authors:
    M. Grzesik , K. Naparło, G. Bartosz , I. Sadowska-Bartosz
    Conference:
    Reactive Oxygen species and lipid Peroxidation in Human Health and Disease (rok: 2017, ), Wydawca: Free Radical Biology and Medicine, S. Zeler et al.
    Data:
    konferencja 14-15.09
    Status:
    Published
  27. Catechins as potential epigenetic modulators
    Authors:
    P. Jakubek, M. Baranowska, J. Rajić, M. Vidaković, A. Bartoszek, J. Namieśnik
    Conference:
    3rd European Summer School on Nutrigenomics (rok: 2018, ), Wydawca: Karger
    Data:
    konferencja 25-29.06
    Status:
    Published
  28. Comparison of redox properties of flavonoid aglycones and corresponding glycosides and their mixtures in the cellular model
    Authors:
    Z. Koziara, M. Baranowska, A. Bartoszek, J. Namieśnik
    Conference:
    Natural Products and the Hallmarks of Chronic Diseases-COST Action 16112, Luxemburg (rok: 2019, ), Wydawca: MDPI
    Data:
    konferencja 25-27 marca 2019
    Status:
    Published
  29. Katechiny jako związki chroniące przed nitracją, chlorowaniem i utlenianiem w układach bezkomórkowych i w komórkach in vitro
    Authors:
    M. Grzesik, K. Naparło, M. Żuberek, A. Grzelak, G. Bartosz, I. Sadowska-Bartosz
    Conference:
    III OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA DOKTORANTÓW NAUK O ŻYCIU - BIOOPEN (rok: 2017, ), Wydawca: Uniwersytet Łódzki
    Data:
    konferencja 11-12.05
    Status:
    Published
  30. The relationship between standard reduction potential and thermodynamic constants of antioxidant compounds – creation of Antioxidant Power Series
    Authors:
    K. Suliborska, M. Baranowska, A. Bartoszek, J. Namieśnik, W. Chrzanowski
    Conference:
    «Towards a Redox Healthy Aging» WGs Meeting of the NutRedOx COST Action CA16112 (rok: 2018, ), Wydawca: University of the Balearic Islands
    Data:
    konferencja 15-16.02
    Status:
    Published
  31. Wpływ temperatury na standardowy potencjał redukcji dla przeciwutleniaczy – tworzenie szeregu mocy przeciwutleniającej
    Authors:
    K. Suliborska, M. Baranowska, A. Bartoszek, W. Chrzanowski, J. Namieśnik
    Conference:
    IX Kongres Technologii Chemicznej (rok: 2018, ), Wydawca: Politechnika Gdańska
    Data:
    konferencja 3-7.09
    Status:
    Published