Quantitative analysis of meat and allergenic proteins in poultry products using labelled heat-stable peptide markers
Authors:
Montowska M., Fornal E., Jarosz M.J.
Conference:
24th International Syposium on Electro-and Liquid Phase-Separation Techniques i XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" (rok: 2017, ), Wydawca: Gdański Uniwersytet Medyczny
Data:
konferencja 10-13 września 2017
Analiza ilościowa białek w przetworzonych produktach mięsnych za pomocą markerów peptydowych znakowanych stabilnymi izotopami
Authors:
Montowska M., Fornal. E., Jarosz M.J.
Conference:
XLIII Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akadamii Nauk "Żywność dla Przyszłości" (rok: 2017, ), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Data:
konferencja 4-5 lipca 2017
Identyfikacja stabilnych termicznie markerów peptydowych białek mięsa za pomocą LC-QTOF-MS
Authors:
Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Conference:
XVII Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna "BEMS 2016" (rok: 2016, ), Wydawca: Politechnika Białostocka
Data:
konferencja 21-23 września 2016 r.
Label-free relative quantification of meat proteins for evaluation of species composition of processed meat products
Authors:
Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Conference:
First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety (rok: 2016, ), Wydawca: Elsevier Inc.
Data:
konferencja 30.10-01.11. 2016
Detekcja i analiza ilościowa porównawcza białek nie mięsnych w produktach mięsnych
Authors:
Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Conference:
II Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności" (rok: 2017, ), Wydawca: SGGW, Warszawa
Data:
konferencja 24-26 kwietnia 2017
Analiza ilościowa białek w przetworzonych produktach mięsnych za pomocą markerów peptydowych znakowanych stabilnymi izotopami
Authors:
Montowska M., Fornal. E., Jarosz M.J.
Conference:
XLIII Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akadamii Nauk "Żywność dla Przyszłości" (rok: 2017, ), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Data:
konferencja 4-5 lipca 2017
Zastosowanie mikrofal w trawieniu białek mięsa zdenaturowanych termicznie
Authors:
Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Conference:
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk ŻYWNOŚĆ - ZDROWIE - PRZYSZŁOŚĆ (rok: 2015, ), Wydawca: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Wydawnictwo Naukowe PTTŻ
Data:
konferencja 25-26.06.2015
Identification of soy, milk and egg white peptide markers for quantification of nonmeat additives in processed meat products
Authors:
Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Conference:
First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety (rok: 2016, ), Wydawca: Elsevier Inc.
Data:
konferencja 30.10-01.11. 2016
Nowoczesne techniki analityczne w ocenie autentyczności żywności
Authors:
Magdalena Montowska
Conference:
Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości (rok: 2014, ), Wydawca: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Sekcja Technologii Mięsa
Data:
konferencja 18.11.2014
Analiza ilościowa porównawcza przetworzonych białek mięsa w produktach drobiowych
Authors:
Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Conference:
II Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności" (rok: 2017, ), Wydawca: SGGW, Warszawa
Data:
konferencja 24-26 kwietnia 2017
Analiza ilościowa porównawcza przetworzonych białek mięsa w produktach drobiowych
Authors:
Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Conference:
II Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności" (rok: 2017, ), Wydawca: SGGW, Warszawa
Data:
konferencja 24-26 kwietnia 2017
Detekcja i analiza ilościowa porównawcza białek nie mięsnych w produktach mięsnych
Authors:
Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Conference:
II Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności" (rok: 2017, ), Wydawca: SGGW, Warszawa
Data:
konferencja 24-26 kwietnia 2017
Microwave-assisted tryptic digestion of thermally treated skeletal muscle proteins
Authors:
Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Conference:
61th International Congress of Meat Science and Technology "Think meat, think healthy" (rok: 2015, ), Wydawca: French National Institute for Agricultural Research - INRA
Data:
konferencja 23-28.08.2015
Microwave-assisted tryptic digestion of thermally treated skeletal muscle proteins
Authors:
Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Conference:
61th International Congress of Meat Science and Technology "Think meat, think healthy" (rok: 2015, ), Wydawca: French National Institute for Agricultural Research - INRA
Data:
konferencja 23-28.08.2015
Białka i peptydy w ocenie autentyczności żywności
Authors:
Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Conference:
IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania" (rok: 2015, ), Wydawca: Wydział Chemii UAM
Data:
konferencja 6-10.07.2015
Identyfikacja stabilnych termicznie markerów peptydowych białek mięsa za pomocą LC-QTOF-MS
Authors:
Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Conference:
XVII Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna "BEMS 2016" (rok: 2016, ), Wydawca: Politechnika Białostocka
Data:
konferencja 21-23 września 2016 r.
Białka i peptydy w ocenie autentyczności żywności
Authors:
Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Conference:
IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania" (rok: 2015, ), Wydawca: Wydział Chemii UAM
Data:
konferencja 6-10.07.2015
Quantitative analysis of meat and allergenic proteins in poultry products using labelled heat-stable peptide markers
Authors:
Montowska M., Fornal E., Jarosz M.J.
Conference:
24th International Syposium on Electro-and Liquid Phase-Separation Techniques i XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" (rok: 2017, ), Wydawca: Gdański Uniwersytet Medyczny
Data:
konferencja 10-13 września 2017