Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Basis of the theoretical analysis in situ of the rheological properties of structural food fluids

2013/09/B/NZ9/01774

Keywords:

rheology thixotropy flow simulation

Descriptors:

  • NZ9_7: Nutrition and food sciences

Panel:

NZ9 - Fundamentals of applied life sciences and biotechnology: agricultural, forestry, horticulture, animal production and fishery, food and nutrition sciences, industrial biosciences, environmental biotechnology and remediation

Host institution :

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

woj. małopolskie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

prof. Narcyz Grzesik 

Number of co-investigators in the project: 5

Call: OPUS 5 - announced on 2013-03-15

Amount awarded: 197 340 PLN

Project start date (Y-m-d): 2014-03-20

Project end date (Y-m-d): 2017-09-19

Project duration:: 42 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (1)
  • Articles in post-conference publications (4)
  1. Pressure Drop Method as a Useful Tool for Detecting Rheological Properties of Non-Newtonian Fluids During Flow
    Authors:
    Kacper Kaczmarczyk, Joanna Kruk, Paweł Ptaszek, Anna Ptaszek
    Academic press:
    Applied Sciences (rok: 2021, tom: 11, strony: 6583), Wydawca: MDPI, St. Alban-Anlage 66, 4052 Basel, Switzerland
    Status:
    Published
    DOI:
    10.3390/app11146583 - link to the publication
  1. Ocena parametrów reologicznych płynów spożywczych z wykorzystaniem dopplerowskich metod ultradźwiękowych i pomiaru spadku ciśnienia
    Authors:
    Ptaszek Paweł, Ptaszek Anna, Kaczmarczyk Kacper, Kruk Joanna, Grzesik Mirosław
    Conference:
    Polski Kongres Reologii (rok: 2015, ), Wydawca: Officyna Wydawnicza Politechnika Opolska
    Data:
    konferencja 21-23 października
    Status:
    Published
  2. Zastosowanie dopplerowskich metod ultradźwiękowych do śledzenia zmian właściwości reologicznych płynów spożywczych in situ
    Authors:
    Paweł Ptaszek, Kacper Kaczmarczyk, Anna Ptaszek, Michał Pancerz, Joanna Kruk, Małgorzta Golonka
    Conference:
    XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (rok: 2017, ), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławie
    Data:
    konferencja 4-5 lipca 2017
    Status:
    Published
  3. Pomiary właściwości reologicznych płynów spożywczych in situ
    Authors:
    Ptaszek Paweł, Kaczmarczyk Kacper, Grzesik Mirosław, Joanna Kruk, Anna Ptaszek
    Conference:
    V Sympozjum Inżynierii Żywności (rok: 2016, ), Wydawca: Wydział Nauk o Żywności, SGW, Warszawa
    Data:
    konferencja 21-23 czerwca 2016
    Status:
    Published
  4. Wykorzystanie ultradźwięków i efektu Dopplera do pomiaru prędkości płynów spożywczych w przewodach
    Authors:
    Ptaszek Paweł, Kaczmarczyk Kacper, Ptaszek Anna, Kruk Joanna, Grzesik Mirosław
    Conference:
    V Sympozjum Inżynierii Żywności (rok: 2016, ), Wydawca: Wydział Nauk o Żywności SGGW, Warszawa
    Data:
    konferencja 21-23 czerwca 2016
    Status:
    Published