Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 7 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Opracowanie nowej żywności funkcjonalnej z użyciem alginianowej mikrokapsułkowania ekstraktu z kwiatu klitorii ternateńs...

    Konkurs: PRELUDIUM 23 , panel: NZ9

    Kierownik: Ribi Ramadanti Multisona

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

  2. Biodostepność i wpływ na mikrobiotę jelitową mikrokapsułkowanych bioestrów oleju lnianego wzbogaconych olejem pochodzący...

    Konkurs: PRELUDIUM 23 , panel: NZ9

    Kierownik: Marta Siol

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  3. Grzybowe substancje bioaktywne o ukierunkowanym potencjale prozdrowotnym– rola interakcji, biodostępności i bioprzyswaja...

    Konkurs: OPUS 23 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Michał Świeca

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  4. Kształtowanie stabilności, biodostępności i bioprzyswajalności barwników roślinnych metodą mikroenkapsulacji w kontekści...

    Konkurs: PRELUDIUM 21 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Igor Piotr Turkiewicz

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  5. Koacerwacja emulsji podwójnych z antocyjanami przy użyciu białek pochodzenia roślinnego

    Konkurs: SONATA 17 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Marcin Andrzej Kurek

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  6. Owoce klonów Hylocereus polyrhizus jako alternatywne źródło acylowanych barwników betacyjaninowych w przygotowywaniu mik...

    Konkurs: PRELUDIUM 20 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Gabriela Sutor-Świeży

    Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

  7. Interakcje białka oraz hydrolizatów białkowych z kwasami hydroksycynamonowymi o właściwościach przeciwutleniających w ba...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Grażyna Budryn

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności