Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 5 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Współczesne spojrzenie na tradycyjną polską żywność fermentowaną: śledzenie przemian metabolomicznych podczas fermentacj...

    Konkurs: PRELUDIUM 23 , panel: NZ9

    Kierownik: Marika Mróz

    Politechnika Gdańska

  2. Pęcherzyki zewnątrzkomórkowe drożdży probiotycznych jako nośniki biologicznie aktywnych molekuł przekazywanych do komóre...

    Konkurs: OPUS 25 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Jolanta Mierzejewska

    Politechnika Warszawska, Wydział Chemiczny

  3. Potencjał przeciwzapalny produktów będących źródłem witaminy K2 w progresji miażdżycy

    Konkurs: OPUS 19 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Magdalena Anna Franczyk-Żarów

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  4. Profil metabolomiczny i antyoksydacyjny fermentowanych mąk gryczanych oraz biopodatność fitozwiązków w modelu produktów ...

    Konkurs: OPUS 8 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Henryk Zieliński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  5. Zdolność szczepów Lactobacillus helveticus do produkcji peptydów biologicznie aktywnych - właściwości antyoksydacyjne wy...

    Konkurs: PRELUDIUM 8 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Skrzypczak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii