Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

eCS(S)I - sensory elektrochemiczne bazujące na miękkich granicach cieczowych do kontroli jakości żywności

2022/45/B/ST4/02188

Słowa kluczowe:

elektrochemia cieczowych granic fazowych barwniki żywnościowe biodruk 3D kontrola jakości żywności chemia żywności

Deskryptory:

  • ST4_005: Chemia analityczna
  • ST4_007: Elektrochemia, mikroprzepływy w chemii, sensory

Panel:

ST4 - Chemia analityczna i fizyczna: chemia analityczna, metody teoretyczne w chemii, chemia fizyczna/fizyka chemiczna

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Łódzki, Wydział Chemii

woj. łódzkie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Konrad Piotr Rudnicki 

Liczba wykonawców projektu: 7

Konkurs: OPUS 23 - ogłoszony 2022-03-28

Przyznana kwota: 1 900 150 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2023-02-01

Zakończenie projektu: 2027-01-31

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (3)
  1. 3D-printed gelled electrolytes for electroanalytical applications
    Autorzy:
    Andrzej Krempińśki, Konrad Rudnicki, Weronika Korzonek, Łukasz Półtorak
    Czasopismo:
    Scientific Reports (rok: 2025, tom: 15, strony: 6917), Wydawca: Springer
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1038/s41598-025-90790-x - link do publikacji
  2. Determination of Hordenine in Beer Samples and Bodybuilding Supplement at the Electrified Liquid-Liquid Interface
    Autorzy:
    Konrad Rudnicki, Emilia Powałka, Karolina Marciniak, Mohammad Rizwan, Paweł Stelmaszczyk, Renata Wietecha-Posłuszny, Łukasz Półtorak
    Czasopismo:
    Food Chemistry (rok: 2025, tom: 478, strony: 143734), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1016/j.foodchem.2025.143734 - link do publikacji
  3. Comparative electrochemical study of veterinary drug danofloxacin at glassy carbon electrode and electrified liquid–liquid interface
    Autorzy:
    Konrad Rudnicki, Sylwia Budzyńska, Sławomira Skrzypek, Łukasz Półtorak
    Czasopismo:
    Scientific Reports (rok: 2024, tom: 14, strony: 14489), Wydawca: Springer
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1038/s41598-024-65246-3 - link do publikacji