Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

"DOBRY - [D]aidzein and pr[OB]iotic fo[R] health[Y]"Połączenie daidzeiny i Lactobacillus acidophilus w celu poprawy gospodarki wapnia i zdrowia kości

2021/41/N/NZ9/00838

Słowa kluczowe:

Daidzeina Probiotyk Wapń Kości

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Iskandar Azmy Harahap 

Liczba wykonawców projektu: 3

Konkurs: PRELUDIUM 20 - ogłoszony 2021-03-15

Przyznana kwota: 210 000 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2022-01-21

Zakończenie projektu: 2025-01-20

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (1)
  1. Effects of Daidzein, Tempeh, and a Probiotic Digested in an Artificial Gastrointestinal Tract on Calcium Deposition in Human Osteoblast-like Saos-2 Cells
    Autorzy:
    Iskandar Azmy Harahap, Anna Olejnik, Katarzyna Kowalska, Joanna Suliburska
    Czasopismo:
    International Journal of Molecular Sciences (rok: 2024, tom: 25(2), strony: 1008), Wydawca: MDPI
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.3390/ijms25021008 - link do publikacji