Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Opracowanie metody oznaczania wybranych amin biogennych w piwie i winie z zastosowaniem techniki HPLC i 19F NMR.

2015/17/N/ST4/03974

Słowa kluczowe:

aminy biogenne metody chromatograficzne 19F NMR izotiocyjanian 3,5-bis(trifluorometylo) fenylu

Deskryptory:

  • ST4_6: Chemia analityczna
  • ST4_8: Metody instrumentalne w chemii

Panel:

ST4 - Chemia analityczna i fizyczna: chemia analityczna, metody teoretyczne w chemii, chemia fizyczna/fizyka chemiczna

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Wydział Chemii

woj. kujawsko-pomorskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Anna Piasta 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 9 - ogłoszony 2015-03-16

Przyznana kwota: 49 600 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2016-02-08

Zakończenie projektu: 2017-02-07

Planowany czas trwania projektu: 12 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Zakupiona aparatura

  1. Wytrząsarka wielozadaniowa. Za kwotę 4 400 PLN
  2. Kolumny do HPLC Gemini-NX 5u C 18 100A 250x 4,6 mm. Za kwotę 4 070 PLN
  3. Myjka ultradźwiękowa. Za kwotę 3 493 PLN

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (1)
  1. Application of 3,5-bis-(trifluoromethyl)phenyl isothiocyanate for the determination of selected biogenic amines by HPLC tandem mass spectrometry and 19 F NMR
    Autorzy:
    Aneta Jastrzębska, Anna Piasta, Marek Krzemiński, Edward Szłyk
    Czasopismo:
    Food Chemistry (rok: 2018, tom: 239, strony: 225-233), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1016/j.foodchem.2017.06.100 - link do publikacji