Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Profil metabolomiczny i antyoksydacyjny fermentowanych mąk gryczanych oraz biopodatność fitozwiązków w modelu produktów ciastkarskich w kontekście badań własności prozdrowotnych.

2014/15/B/NZ9/04461

Słowa kluczowe:

mąki gryczane fermentacja profil metabolomiczny profil antyoksydacyjny biopodatność właściwości funkcjonalne produkty reakcji Maillarda

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa, m.in.:

Jednostka realizująca:

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

woj. warmińsko-mazurskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Henryk Zieliński 

Liczba wykonawców projektu: 4

Konkurs: OPUS 8 - ogłoszony 2014-09-15

Przyznana kwota: 681 590 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2015-07-21

Czas trwania projektu: 36 miesięcy

Status projektu: Projekt zakończony