CHLEB WZBOGACONY ZIELONĄ KAWĄ – MECHANIZM DZIAŁANIA I INTERAKCJE INHIBITORÓW OKSYDAZY KSANTYNOWEJ
Autorzy:
URSZULA GAWLIK - DZIKI , DARIUSZ DZIKI , MICHAŁ ŚWIECA , ANNA JAKUBCZYK , JAROSŁAW CZYŻ
Konferencja:
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Lublin (rok: 2015, ), Wydawca: POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI WYDAWNICTWO NAUKOWE PTTŻ
Data:
konferencja 25 - 26 czerwca 2015
WPŁYW FORTYFIKACJI KAWĄ ZIELONĄ NA POTENCJALNĄ STRAWNOŚĆ SKROBI I WARTOŚĆ PRZEWIDYWANEGO INDEKSU GLIKEMICZNEGO PIECZYWA PSZENNEGO
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, URSZULA GAWLIK - DZIKI, ANNA JAKUBCZYK , DARIUSZ DZIKI , JAROSŁAW CZYŻ
Konferencja:
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, (rok: 2015, ), Wydawca: POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI WYDAWNICTWO NAUKOWE PTTŻ
Data:
konferencja Lublin 25 - 26 czerwca 2015
Bioaccessibility and bioavailability in vitro of antioxidants from powdered green coffee beans
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Michał Świeca, Łukasz Pecio 2, D Dziki
Konferencja:
International Congress and Annual Meeting of the Society-for-Medicinal-Plant-and-Natural-Product-Research (GA) (rok: 2015, ), Wydawca: Thieme Verlagsgruppe
Data:
konferencja AUG 23-27
Interactions between ferulic and chlorogenic acids as a main factor determining antiradical activity of wholemeal wheat bread enriched with green coffee
Autorzy:
Dariusz Dziki, Michał Świeca, Anna Jakubczyk, Urszula Gawlik-Dziki
Konferencja:
International Congress and Annual Meeting of the Society-for-Medicinal-Plant-and-Natural-Product-Research (GA) (rok: 2015, ), Wydawca: Thieme Verlagsgruppe
Data:
konferencja AUG 23-27
Wpływ ekstraktów z chlebów wzbogaconych mąką z zielonej kawy na aktywność alfa-glukozydazy
Autorzy:
URSZULA GAWLIK-DZIKI, ANNA JAKUBCZYK, DARIUSZ DZIKI
Konferencja:
ywość a innowacje. Komunikaty : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywnośc. -
Data:
konferencja Kraków, 22 - 23 września
WPŁYW FORTYFIKACJI KAWĄ ZIELONĄ NA POTENCJALNĄ STRAWNOŚĆ SKROBI I WARTOŚĆ PRZEWIDYWANEGO INDEKSU GLIKEMICZNEGO PIECZYWA PSZENNEGO
Autorzy:
MICHAŁ ŚWIECA, URSZULA GAWLIK - DZIKI, ANNA JAKUBCZYK , DARIUSZ DZIKI , JAROSŁAW CZYŻ
Konferencja:
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, (rok: 2015, ), Wydawca: POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI WYDAWNICTWO NAUKOWE PTTŻ
Data:
konferencja Lublin 25 - 26 czerwca 2015
Interakcje i potencjalna biodostepność kwasu chlorogenowego i ferulowego jako czynniki determinujace zdolność do hamowania aktywności oksydazy ksantynowej przez ekstrakty z chleba pszennego wzbogaconego zieloną kawą
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Dariusz Dziki, Michał Świeca, Anna jakubczyk, Jarosław Czyż
Konferencja:
II Miedzynarodowa konferencja Rośliny Zielarskie, Kosmetyki Naturalne i Żywność Funkcjonalna (rok: 2015, ), Wydawca: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia
Data:
konferencja 6-7 maja
EFFECT OF FORTIFICATION WITH GREEN COFFEE BEANS ON CHELATING POWER OF WHEAT BREAD
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Dariusz Dziki, Michał Świeca, Agata Durak, Jarosław Czyż
Konferencja:
8th International Congress Flour-Bread 2015 (rok: 2015, ), Wydawca: -
Data:
konferencja 29-30, 10
ANTIDIABETIC ACIVITY OF WHOLEMEAL WHEAT BREAD ENRICHED WITH GREEN COFFEE BEANS – IN VITRO STUDY
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Dariusz Dziki, Urszula Złotek, Anna Jakubczyk
Konferencja:
9th International Congress Flour-Bread '17" 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17." (rok: 2017, ), Wydawca: JOSIP JURAJ STROSSMAYER UNIVERSITY OF OSIJEK FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY OSIJEK
Data:
konferencja October 25 - 27,
Interactions between ferulic and chlorogenic acids as a main factor determining antiradical activity of wholemeal wheat bread enriched with green coffee
Autorzy:
Dariusz Dziki, Michał Świeca, Anna Jakubczyk, Urszula Gawlik-Dziki
Konferencja:
International Congress and Annual Meeting of the Society-for-Medicinal-Plant-and-Natural-Product-Research (GA) (rok: 2015, ), Wydawca: Thieme Verlagsgruppe
Data:
konferencja AUG 23-27
Potencjał przeciwrodnikowy oraz zawartość kwasów chlorogenowych w chlebach pszennych fortyfikowanych zieloną kawą
Autorzy:
Michał Świeca, Urszula Gawlik-Dziki, Anna Jakubczyk, Dariusz Dziki, Jarosław Czyż
Konferencja:
II Miedzynarodowa konferencja Rośliny Zielarskie, Kosmetyki Naturalne i Żywność Funkcjonalna (rok: 2015, ), Wydawca: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia
Data:
konferencja 6-7 maja
INTERACTION BETWEEN SUPEROXIDE DISMUTASE EFFECTORS DERIVED FROM GREEN COFFEE BEANS AND WHOLEMEAL WHEAT FLOUR
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Urszula Złotek, Dariusz Dziki
Konferencja:
9th International Congress Flour-Bread '17" 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17." (rok: 2017, ), Wydawca: JOSIP JURAJ STROSSMAYER UNIVERSITY OF OSIJEK FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY OSIJEK
Data:
konferencja October 25-27, 2017
Interaction between OH radical scavengers derived from green coffee beans and wholemeal wheat flour.
Autorzy:
URSZULA GAWLIK-DZIKI, DARIUSZ DZIKI, RENATA RÓŻYŁO
Konferencja:
Responsible research and innovation in the food value chain : 4th International ISEki_Food Conference : Book of abstracts (rok: 2016, ), Wydawca: ISEKI-Food Association
Data:
konferencja 6-8, 07,
Wpływ ekstraktów z chlebów wzbogaconych mąką z zielonej kawy na aktywność alfa-glukozydazy
Autorzy:
URSZULA GAWLIK-DZIKI, ANNA JAKUBCZYK, DARIUSZ DZIKI
Konferencja:
ywość a innowacje. Komunikaty : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywnośc. -
Data:
konferencja Kraków, 22 - 23 września
CHLEB WZBOGACONY ZIELONĄ KAWĄ – MECHANIZM DZIAŁANIA I INTERAKCJE INHIBITORÓW OKSYDAZY KSANTYNOWEJ
Autorzy:
URSZULA GAWLIK - DZIKI , DARIUSZ DZIKI , MICHAŁ ŚWIECA , ANNA JAKUBCZYK , JAROSŁAW CZYŻ
Konferencja:
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Lublin (rok: 2015, ), Wydawca: POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI WYDAWNICTWO NAUKOWE PTTŻ
Data:
konferencja 25 - 26 czerwca 2015
Bioaccessibility and bioavailability in vitro of antioxidants from powdered green coffee beans
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Michał Świeca, Łukasz Pecio 2, D Dziki
Konferencja:
International Congress and Annual Meeting of the Society-for-Medicinal-Plant-and-Natural-Product-Research (GA) (rok: 2015, ), Wydawca: Thieme Verlagsgruppe
Data:
konferencja AUG 23-27
Bread enriched with green coffee as a functional product
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Dariusz Dziki, Michał Świeca, Anna Jakubczyk
Konferencja:
Grains for Feeding the World (rok: 2015, ), Wydawca: Italian Association for Cereal Science and Technology
Data:
konferencja 1-3 July
ANTIDIABETIC ACIVITY OF WHOLEMEAL WHEAT BREAD ENRICHED WITH GREEN COFFEE BEANS – IN VITRO STUDY
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Dariusz Dziki, Urszula Złotek, Anna Jakubczyk
Konferencja:
9th International Congress Flour-Bread '17" 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17." (rok: 2017, ), Wydawca: JOSIP JURAJ STROSSMAYER UNIVERSITY OF OSIJEK FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY OSIJEK
Data:
konferencja October 25 - 27,
INTERACTION BETWEEN SUPEROXIDE DISMUTASE EFFECTORS DERIVED FROM GREEN COFFEE BEANS AND WHOLEMEAL WHEAT FLOUR
Autorzy:
Urszula Gawlik-Dziki, Urszula Złotek, Dariusz Dziki
Konferencja:
9th International Congress Flour-Bread '17" 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17." (rok: 2017, ), Wydawca: JOSIP JURAJ STROSSMAYER UNIVERSITY OF OSIJEK FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY OSIJEK
Data:
konferencja October 25-27, 2017