Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Pozostałości niedozwolonych barwników syntetycznych w jajach i wybranych produktach jajecznych.

2012/07/D/NZ7/03242

Słowa kluczowe:

barwniki pozostałości jaja spektrometria mas stabilność

Deskryptory:

  • NZ7_11: Weterynaryjna ochrona zdrowia publicznego

Panel:

NZ7 - Zdrowie publiczne: epidemiologia, choroby cywilizacyjne i społeczne zagrożenia środowiskowe dla zdrowia ludzi i zwierząt, medyczna i weterynaryjna ochrona zdrowia publicznego, etyka, medycyna pracy, farmakoekonomika

Jednostka realizująca:

Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

woj. lubelskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Piotr Jedziniak 

Liczba wykonawców projektu: 3

Konkurs: SONATA 4 - ogłoszony 2012-09-15

Przyznana kwota: 330 130 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2013-07-02

Zakończenie projektu: 2016-07-01

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Dane z raportu końcowego

  • Publikacje w czasopismach (3)
  1. Determination of illegal dyes in eggs by liquid chromatography tandem mass spectrometry IF: 0,365
    Autorzy:
    Marta Piątkowska, Piotr Jedziniak, Jan Żmudzki
    Czasopismo:
    Bull Vet Inst Pulawy 58, 247-253, 2014 (rok: 2014, tom: 58, strony: 247-253), Wydawca: De Gruyter
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.2478/bvip-2014-0037 - link do publikacji
  2. Multiresidue method for the simultaneous determination of veterinary medicinal products, feed additives and illegal dyes in eggs using liquid chromatography–tandem mass spectrometry IF: 3,391
    Autorzy:
    Marta Piatkowska, Piotr Jedziniak, Jan Zmudzki
    Czasopismo:
    Food Chemistry (rok: 2016, tom: 197, strony: 571-580), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
  3. Absence of evidence or evidence of absence? The transfer and depletion study of Sudan I in eggs IF: 4,529
    Autorzy:
    Marta Piątkowska, Piotr Jedziniak, Małgorzata Olejnik, Jan Żmudzki, Andrzej Posyniak
    Czasopismo:
    Food Chemistry (rok: 2018, tom: 239, strony: 598-602), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1016/j.foodchem.2017.06.156 - link do publikacji