Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 10 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wykorzystanie soków owocowych i warzywnych do stabilizacji barwy antocjanów wyizolowanych z ziemniaków odmian o fioletow...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Elżbieta Rytel

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  2. Zastosowanie drożdży do otrzymywania cennych naturalnych flawonoidów występujących w naturze w niewielkich ilościach...

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Sandra Sordon

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  3. Jakość zapachowa ziół jako efekt korelacji pomiędzy składem związków lotnych a materią roślinną – określona na przykładz...

    Konkurs: PRELUDIUM 18 , panel: NZ9

    Kierownik: Jacek Łyczko

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  4. Identyfikacja kluczowych genów biorących udział w regulacji metabolizmu erytrytolu, jako odpowiedzi komórkowej drożdży Y...

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ1

    Kierownik: Dorota Rzechonek

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  5. Liście drzew owocowych jako donor naturalnych substancji bioaktywnych w kontekście strategii prewencyjnych dla wybranych...

    Konkurs: OPUS 15 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  6. Azotowe pochodne flawonoidów jako źródło nowych biologicznie aktywnych związków i ich biotransformacje.

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ7

    Kierownik: Joanna Kozłowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  7. Molekularny mechanizm asymilacji polioli u drożdży Yarrowia lipolytica

    Konkurs: OPUS 16 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Aleksandra Mirończuk

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  8. Badanie wpływu alternatywnych źródeł węgla na proces biosyntezy lipidów w drożdżach Yarrowia lipolytica

    Konkurs: SONATA BIS 7 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Adam Dobrowolski

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  9. Badanie zdolności fizjologicznych drożdży Yarrowia lipolytica do rozkładu tworzyw sztucznych.

    Konkurs: OPUS 14 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Aleksandra Mirończuk

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  10. Entomopatogenne grzyby strzępkowe jako biokatalizatory w procesie otrzymywania steroidów o cennych aktywnościach biologi...

    Konkurs: PRELUDIUM 14 , panel: NZ7

    Kierownik: Ewa Kozłowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności