Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

86 projects found matching your search criteria :

  1. Analysis of the occurence of perfluorinated compounds in food products on the basis of the pyramid of proper nutrition.

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Surma

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  2. Microflora of the selected regional food products of the Wielkopolska as an origin determining factor and a source of me...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Tomasz Rychlik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Products formed during thermo-oxidative degradation of stigmasterol and its esters - isolation, fractionation and evalua...

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Metabolomic and antioxidative profiles of fermented buckwheat flours and phytochemicals bioaccessibility in a model of w...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Zieliński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  5. Characteristics and quality parameters of varietal honeys and derived products

    Call: PRELUDIUM 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Piotr Marek Kuś

    Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Analityki Medycznej

  6. Identification of flavor compounds pathway formation in Polish regional dairy foods produced in a traditional way. Influ...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Anna Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  7. Organic and conventional crop production in terms of biological risk factors of professional Polish agricultural produce...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ7

    Principal investigator: dr hab. Wioletta Agnieszka Żukiewicz-Sobczak

    Instytut Medycyny Wsi im. Witolda Chodźki

  8. Relationships between fat discrimination, frequency of eating high-fat foods, and gene polymorphism - determination of b...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Agata Urszula Chmurzyńska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. Microbial degradation of selected xenobiotics with endocrine properties presented in personal care products and househol...

    Call: SONATA 7 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Mariusz Jan Krupiński

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska

  10. Evaluation of selected functional properties of food product enriched in fructans from different sources in the aspect o...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Kinga Topolska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  11. Studies on the role of PHO2 gene and its protein product PHO2 in the maintenance of phosphate homeostasis in barley

    Call: OPUS 6 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Andrzej Pacak

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  12. Innovated strawberry product with new designed structure

    Call: SONATA 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Agnieszka Ciurzyńska

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  13. Kinetics of Maillard reaktion products formation in model cereal-based products enriched with fruit pomaces

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  14. Effect of biosurfactants produced by Bacillus spp. on biosynthesis of silver nanoparticles (Ag-NPs) and their properties

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Grażyna Anna Płaza

    Instytut Ekologii Terenów Uprzemysłowionych

  15. The impact of polyphenols on the Maillard reaction progress in model cookies enriched with rutin and spices for healthy ...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Małgorzata Iwona Przygodzka

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  16. Determination of alkaloids and potentially harmful for human health ingredients in raw plant materials of Asian origin a...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Małgorzata Filipiak-Szok

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Wydział Chemii

  17. Occurrence, detection and molecular and metabolic characterization of toxigenic heat-resistant fungi (Neosartorya fische...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Frąc

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk

  18. Evaluation of potential occurence of microscopic fungi and mycotoxins in egg produced in different management systems of...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Tomasz Szablewski

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  19. Natural products derived from Chelidonium majus plant as potecial photosensitisers for the photodynamic therapy (PDT) of...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Alicja Warowicka

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  20. The occurrence of free and conjungated fumonisins in cereal products and pathways of its transformations caused by techn...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Marcin Bryła

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  21. Effects of frying parameters on the content of glycidyl esters in fats and fried food.

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magda Agnieszka Aniołowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  22. Effect of non-enzymatic glycosylation products of pea albumins (Pisum Sativum) on regulatory cells induction and mucosal...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Justyna Patrycja Chudzik-Kozłowska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  23. Characteristics of the Maillard reaction products formed during the roasting process of cocoa bean and their influence o...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Joanna Krystyna Oracz

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  24. The influence of metabolic pathway inhibitors on the development and quality of bovine embryos produced in vitro.

    Call: OPUS 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Dorota Marta Cieślak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach

  25. The influence of phytinian complexes hydrolysis with microbiological phytase use on technological indicators of alcoholi...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Dawid Mikulski

    Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, Wydział Nauk Przyrodniczych

  26. "The impact of yeast fermentation of lupin seeds on chemical composition and nutritional value and possibility of use th...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Andrzej Frankiewicz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt

  27. Evaluation of the potential of Geum urbanum in preventing dysbiosis and associated oral cavity pathogens growth.

    Call: SONATA 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Aleksandra Karolina Kruk

    Warszawski Uniwersytet Medyczny

  28. Identifying the effect of ginger supplementation on counteracting dysbiosis in diabetes

    Call: OPUS 28 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Atanas Atanasov

    Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk

  29. Modern Insights into Traditional Polish Fermented Foods: Tracking Metabolomic Changes during the Fermentation of Plant P...

    Call: PRELUDIUM 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marika Mróz

    Politechnika Gdańska

  30. Effect of herb-fat supplementation with feed mixtures for poultry on the breeding performance and quality of animal prod...

    Call: PRELUDIUM 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Szymon Milewski

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

  31. Proteomic analysis of animal by-products focused on the identification of specific peptide markers

    Call: OPUS 27 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Anna Maria Stachniuk

    Uniwersytet Medyczny w Lublinie

  32. Comprehensive Characterization of Post-Extraction Products from the Biorefining of Tree Bark Biomass in the Context of T...

    Call: OPUS 27 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Grzegorz Marek Kowaluk

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  33. Insight into antiglycation mechanism of phenolic acid derivatives in model and food systems

    Call: OPUS 27 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

  34. Bioavailability and impact on the intestinal microbiota of microencapsulated linseed oil bioesters enriched with oil der...

    Call: PRELUDIUM 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marta Siol

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  35. Phenolic compounds as a modifiers of functionality and healthy benefits of starch gels and meat products with starch

    Call: PRELUDIUM 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Błażej Zbigniew Błaszak

    Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy

  36. Processes of obtaining polyanionic saccharides from native agricultural waste, including Ohmic heating-assisted extracti...

    Call: OPUS 26 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr hab. Izabela Urszula Pawlaczyk-Graja

    Politechnika Wrocławska

  37. Authenticity of berry seed oils: the effect of extraction methods on thermal fingerprints studied by Differential Scanni...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Yolanda Victoria Rajagukguk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  38. Assessment of the potential toxicological risk associated with the consumption of nucleic acids oxidized during thermal ...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Agnieszka Kościelak

    Politechnika Gdańska

  39. Farming edible insects as sustainable animal-source production and packaging systems: novel technologies from improved f...

    Call: WEAVE-UNISONO , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Jan Lubawy

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

  40. Development of sustainable fibre-based food packaging materials made from agricultural residues using safety-by-design

    Call: WEAVE-UNISONO , Panel: ST4

    Principal investigator: dr Marcin Kudzin

    Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ - Łódzki Instytut Technologiczny

  41. Interactions of protein and protein hydrolysates with hydroxycinnamic acids of antioxidant properties in model studies a...

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Grażyna Budryn

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  42. New strategies for replacement of conventional sodium nitrite in meat products using various nitric oxide donors.

    Call: OPUS 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Marzena Helena Zając

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  43. Specificity of the regulation of Fusarium-asparagus interaction by host metabolites and hormones produced during infecti...

    Call: OPUS 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Łukasz Wojciech Stępień

    Instytut Genetyki Roślin Polskiej Akademii Nauk

  44. Analysis of hydrothermal conversion of digestate derived from agriculture waste and sewage sludge

    Call: OPUS 21 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr hab. Małgorzata Maria Wilk

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, Wydział Inżynierii Metali i Informatyki Przemysłowej

  45. Evaluation of mineral and isotopic composition, the effect of culinary processing and bioavailability of minerals and th...

    Call: PRELUDIUM 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Grażyna Barbara Krasińska

    Uniwersytet Gdański, Wydział Chemii

  46. Effect of n-3 FA supplementation on lipid metabolism in bovine blastocysts produced in vivo and in vitro

    Call: OPUS 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Dorota Marta Cieślak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach

  47. Towards more sustainable organic recycling of bio-based materials and biowaste – possibilities and limitations

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magdalena Zaborowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Geoinżynierii

  48. Model studies on the application of the treatment of acorns and/or acorn flour and the conditions of dough preparation o...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Emilia Szabłowska

    Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży

  49. Characterization of bioactive peptides from chicken feather keratin and products of their transformations occurring duri...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Antoni Taraszkiewicz

    Politechnika Gdańska

  50. Biotechnological and pharmacological potential of bee products microbiota.

    Call: OPUS 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Piotr Szweda

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny