Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

74 projects found matching your search criteria :

  1. Analysis of the occurence of perfluorinated compounds in food products on the basis of the pyramid of proper nutrition.

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Surma

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  2. Integrated information system supporting determination and analysis of geometric, thermal and diffusive properties of ag...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Jerzy Weres

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Rolnictwa i Bioinżynierii

  3. Products formed during thermo-oxidative degradation of stigmasterol and its esters - isolation, fractionation and evalua...

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Microflora of the selected regional food products of the Wielkopolska as an origin determining factor and a source of me...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Tomasz Rychlik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  5. Metabolomic and antioxidative profiles of fermented buckwheat flours and phytochemicals bioaccessibility in a model of w...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Zieliński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  6. Characteristics and quality parameters of varietal honeys and derived products

    Call: PRELUDIUM 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Piotr Kuś

    Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Analityki Medycznej

  7. Relationships between fat discrimination, frequency of eating high-fat foods, and gene polymorphism - determination of b...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Agata Chmurzyńska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  8. Identification of flavor compounds pathway formation in Polish regional dairy foods produced in a traditional way. Influ...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. Microbial degradation of selected xenobiotics with endocrine properties presented in personal care products and househol...

    Call: SONATA 7 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Mariusz Krupiński

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska

  10. Evaluation of selected functional properties of food product enriched in fructans from different sources in the aspect o...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Kinga Topolska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  11. Studies on the role of PHO2 gene and its protein product PHO2 in the maintenance of phosphate homeostasis in barley

    Call: OPUS 6 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Andrzej Pacak

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  12. Innovated strawberry product with new designed structure

    Call: SONATA 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Agnieszka Ciurzyńska

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  13. Kinetics of Maillard reaktion products formation in model cereal-based products enriched with fruit pomaces

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  14. Effect of biosurfactants produced by Bacillus spp. on biosynthesis of silver nanoparticles (Ag-NPs) and their properties

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Grażyna Płaza

    Instytut Ekologii Terenów Uprzemysłowionych

  15. Organic and conventional crop production in terms of biological risk factors of professional Polish agricultural produce...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ7

    Principal investigator: dr hab. Wioletta Żukiewicz-Sobczak

    Instytut Medycyny Wsi im. Witolda Chodźki

  16. The impact of polyphenols on the Maillard reaction progress in model cookies enriched with rutin and spices for healthy ...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Małgorzata Przygodzka

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  17. Determination of alkaloids and potentially harmful for human health ingredients in raw plant materials of Asian origin a...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Filipiak-Szok

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Wydział Chemii

  18. Occurrence, detection and molecular and metabolic characterization of toxigenic heat-resistant fungi (Neosartorya fische...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Frąc

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego PAN

  19. Evaluation of potential occurence of microscopic fungi and mycotoxins in egg produced in different management systems of...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Tomasz Szablewski

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  20. Natural products derived from Chelidonium majus plant as potecial photosensitisers for the photodynamic therapy (PDT) of...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Alicja Warowicka

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  21. The occurrence of free and conjungated fumonisins in cereal products and pathways of its transformations caused by techn...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Marcin Bryła

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  22. Effects of frying parameters on the content of glycidyl esters in fats and fried food.

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magda Aniołowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  23. Characteristics of the Maillard reaction products formed during the roasting process of cocoa bean and their influence o...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Joanna Oracz

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  24. Effect of non-enzymatic glycosylation products of pea albumins (Pisum Sativum) on regulatory cells induction and mucosal...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Justyna Chudzik-Kozłowska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  25. The influence of metabolic pathway inhibitors on the development and quality of bovine embryos produced in vitro.

    Call: OPUS 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Dorota Cieślak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach

  26. The influence of phytinian complexes hydrolysis with microbiological phytase use on technological indicators of alcoholi...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Dawid Mikulski

    Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, Wydział Nauk Przyrodniczych

  27. "The impact of yeast fermentation of lupin seeds on chemical composition and nutritional value and possibility of use th...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Andrzej Frankiewicz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt

  28. Authenticity of berry seed oils: the effect of extraction methods on thermal fingerprints studied by Differential Scanni...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Yolanda Rajagukguk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  29. Assessment of the potential toxicological risk associated with the consumption of nucleic acids oxidized during thermal ...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Kościelak

    Politechnika Gdańska

  30. Interactions of protein and protein hydrolysates with hydroxycinnamic acids of antioxidant properties in model studies a...

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Grażyna Budryn

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  31. New strategies for replacement of conventional sodium nitrite in meat products using various nitric oxide donors.

    Call: OPUS 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Marzena Zając

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  32. Specificity of the regulation of Fusarium-asparagus interaction by host metabolites and hormones produced during infecti...

    Call: OPUS 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Łukasz Stępień

    Instytut Genetyki Roślin Polskiej Akademii Nauk

  33. Analysis of hydrothermal conversion of digestate derived from agriculture waste and sewage sludge

    Call: OPUS 21 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr hab. Małgorzata Wilk

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, Wydział Inżynierii Metali i Informatyki Przemysłowej

  34. Effect of n-3 FA supplementation on lipid metabolism in bovine blastocysts produced in vivo and in vitro

    Call: OPUS 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Dorota Cieślak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach

  35. Towards more sustainable organic recycling of bio-based materials and biowaste – possibilities and limitations

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magdalena Zaborowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Geoinżynierii

  36. Model studies on the application of the treatment of acorns and/or acorn flour and the conditions of dough preparation o...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Emilia Szabłowska

    Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży

  37. Evaluation of mineral and isotopic composition, the effect of culinary processing and bioavailability of minerals and th...

    Call: PRELUDIUM 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Grażyna Krasińska

    Uniwersytet Gdański, Wydział Chemii

  38. Characterization of bioactive peptides from chicken feather keratin and products of their transformations occurring duri...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Antoni Taraszkiewicz

    Politechnika Gdańska

  39. Biotechnological and pharmacological potential of bee products microbiota.

    Call: OPUS 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Piotr Szweda

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  40. Comprehensive analysis of the impact of chlorine presence on fast co-pyrolysisof agriculture biomass and municipal solid...

    Call: OPUS 20 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr hab. Aneta Magdziarz

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, Wydział Inżynierii Metali i Informatyki Przemysłowej

  41. The anti-inflammatory potential of dietary vitamin K2 in atherosclerosis progression

    Call: OPUS 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Franczyk-Żarów

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  42. Monitoring of the structure of microbial communities in petroleum contaminated soil inoculated with hydrocarbon-degradin...

    Call: PRELUDIUM 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magdalena Pacwa-Płociniczak

    Uniwersytet Śląski w Katowicach, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska

  43. Identification of products formed during thermo-oxidative degradation of phytosteryl esters.

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  44. Oil producing diacylglycerol acyltransferases encoded by the genome of oleaginous microalga Nannochloropsis oceanica – f...

    Call: OPUS 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Krzysztof Zienkiewicz

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Interdyscyplinarne Centrum Nowoczesnych Technologii

  45. The effect of the natural food additives on the formation of Maillard reaction/caramelisation products and on the biolog...

    Call: PRELUDIUM 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Jessica Brzezowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  46. Processes and pathways of nutrients, selected heavy metal and arsenic removal from surface runoff from the agricultural ...

    Call: PRELUDIUM 18 , Panel: ST8

    Principal investigator: Nicole Nawrot

    Politechnika Gdańska

  47. The mechanisms of bioelectrochemical transformation of petroleum waste products into biosurfactants

    Call: OPUS 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Grzegorz Pasternak

    Politechnika Wrocławska, Wydział Chemiczny

  48. Eco-friendly technologies for the management of seaweed biomass for products useful for sustainable agriculture and bios...

    Call: OPUS 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Izabela Michalak

    Politechnika Wrocławska

  49. dentification of metabolic pathways of Trichoderma fungi in the process of degradation/transformation of Fusarium mycoto...

    Call: OPUS 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Marcin Bryła

    Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego

  50. Physicochemical and biological properties of sterol glycerides and their thermoxidative degradation products.

    Call: OPUS 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu