Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Aesthetic Value of Food and Eating. A Pragmatist Perspective.

2013/11/B/HS1/04176

Keywords:

aesthetics food art pragmatism

Descriptors:

  • HS1_8: Aesthetics (incl. theory of beauty, language of art)

Panel:

HS1 - Fundamental questions of human existence and the nature of reality: philosophy, cognition, religious studies, theology

Host institution :

SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny z siedzibą w Warszawie, II Wydział Psychologii

woj. mazowieckie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

dr Dorota Koczanowicz 

Number of co-investigators in the project: 1

Call: OPUS 6 - announced on 2013-09-16

Amount awarded: 136 071 PLN

Project start date (Y-m-d): 2014-08-11

Project end date (Y-m-d): 2017-08-10

Project duration:: 36 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Equipment purchased [PL]

  1. laptop Apple MacBook Pro Retina 13 ME864 (5 299 PLN)
  2. OfficeMac Std 2011, SNGL EDU.

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (6)
  • Articles in post-conference publications (2)
  • Book publications / chapters in book publications (2)
  1. Lewitacja, lot Supermana i proza życia
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Academic press:
    Konteksty. Polska sztuka ludowa (rok: 2016, tom: n.d, strony: bd.), Wydawca: Instytut Sztuki PAN
    Status:
    Accepted for publication
  2. Beyond Taste: Daniel Spoerri's Art of Feasting
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Academic press:
    Performance Research (rok: 2017, tom: vol 22, issue 7, strony: 92-99), Wydawca: Routledge Journals, Taylor & Francis Ltd
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1080/13528165.2017.1353201 - link to the publication
  3. Dialektyka kuchni
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Academic press:
    Konteksty. Polska Sztuka Ludowa (rok: 2016, tom: nr 1 (312), strony: 83-89), Wydawca: Instytut Sztuki PAN
    Status:
    Published
  4. John Dewey: Culinary Perspective
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Academic press:
    Pragmatism Today (rok: 2016, tom: 7/issue 2, strony: 88-94), Wydawca: Central-European Pragmatism Forum
    Status:
    Published
  5. Regimes of Taste and Somaesthetics
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Academic press:
    The Journal of Somaesthetics (rok: 2016, tom: 2, nr 1-2, strony: 102-112), Wydawca: Aalborg University Press
    Status:
    Published
    DOI:
    10.5278/ojs.jos.v2i1%20and%202.1464 - link to the publication
  6. Smak autentyczności
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Academic press:
    Kultura, historia, globalizacja (rok: 2016, tom: nr 20, strony: 109-117), Wydawca: Uniwersytet Wrocławski
    Status:
    Published
  1. Reżimy smaku: kultura i gusty kulinarne
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Conference:
    Kuchnia i stół w komunikacji społecznej; dyskurs, tekst, kultura (rok: 2016, ), Wydawca: Uniwersytet Wrocławski
    Data:
    konferencja 15-17.10.2015
    Status:
    Published
  2. Przewodnik smaku
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Conference:
    Przewodniki w kulturze (rok: 2015, ), Wydawca: Uniwersytet Wrocławski
    Data:
    konferencja 20-21.11.2014
    Status:
    Published
  1. Monografia
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Book:
    Pozycja smaku. Jedzenie w granicach sztuki (rok: 2018, tom: 1, strony: 358), Wydawca: Instytut Badań Literackich PAN
    Status:
    Published
  2. Community at the Table
    Authors:
    Dorota Koczanowicz
    Book:
    Democracy, Dialogue, Memory. Expressions and Affect Beyond Consensus (rok: 2018, ), Wydawca: Routledge
    Status:
    Accepted for publication