Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

62 projects found matching your search criteria :

  1. Biosynthesis of natural aroma compounds with Galactomyces geotrichum.

    Call: OPUS 13 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  2. Research into regulating the level of potentially harmful Maillard and caramelization reaction products in gluten-free b...

    Call: PRELUDIUM 14 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Maria Różańska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Research on influence of soy phytoestrogens on regulation of endogenous choline synthesis and accumulation of lipids in ...

    Call: PRELUDIUM 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Ewelina Żuk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Molecular studies of lupin seed gamma-conglutin - protein with unique hypoglycemic properties

    Call: SONATA 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Jarosław Czubiński

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  5. Influnence of maternal choline inatke and nonalcoholic fatty liver diesaese during pregnancy and lactation on endocrine ...

    Call: SONATA 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Joanna Mikołajczyk-Stecyna

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  6. Central European balanced diet in metabolic syndrome therapy - a modern nutrition approach (CED-MED)

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Joanna Bajerska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  7. Transcriptome analysis and physiological characteristic of Pseudomonas aeruginosa strains isolated from fish

    Call: PRELUDIUM 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Natalia Tomaś

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  8. Association of snacking patterns and food choices with metabolic health of postmenopausal women

    Call: PRELUDIUM 15 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Aleksandra Skoczek-Rubińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. Influence of soil contamination with PAH on microbial community dynamics and expression level of genes responsible for b...

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Roman Marecik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Heterologous expression of an alpha-amylase gene in recombinant Yarrowia lipolytica yeast cells.

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ1

    Principal investigator: dr Ewelina Celińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  11. Evaluation of potential occurence of microscopic fungi and mycotoxins in egg produced in different management systems of...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Tomasz Szablewski

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  12. Omics-guided engineering of a secretory pathway for enhanced synthesis of secretory proteins in Yarrowia lipolytica - fu...

    Call: PRELUDIUM 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Paulina Korpys-Woźniak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  13. Novel analytical approaches in food chemistry – thin-film solid phase microextraction (TF-SPME) for the analysis of odou...

    Call: SONATA 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Martyna Wieczorek

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  14. The possibility of employing pumpkin, cauliflower, broccoli, and carrot as carriersof iodine for food fortification - ex...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Agata Jankowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  15. Research on the bioavailability for selected minerals under in vitro and in vivo condition from gluten-free bread enrich...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Julita Reguła

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  16. One-carbon metabolism in overweight and obese individuals.

    Call: PRELUDIUM 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Monika Młodzik-Czyżewska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  17. Influence of gut microbiome on induction of tumor-specific immunity

    Call: OPUS 13 , Panel: NZ5

    Principal investigator: dr hab. Marcin Schmidt

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  18. Effects of betaine supplementation on body composition and sport performance in male speed-strenght trained athlets

    Call: PRELUDIUM 14 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Emilia Zawieja

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  19. Liposomes with phytosterols as an innovative source of plant sterols with high thermo-oxidative stability and bioavailab...

    Call: OPUS 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  20. Authenticity of berry seed oils: the effect of extraction methods on thermal fingerprints studied by Differential Scanni...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Yolanda Rajagukguk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  21. The study on the aroma compounds formation, rheology properties, sensory quality and oxidative stability of newly develo...

    Call: PRELUDIUM BIS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  22. Use of comprehensive volatile compounds fingerprinting (flavoromics) for the identification of compounds responsible for...

    Call: OPUS 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  23. Antioxidant and antibacterial properties of plant extracts and their application to meat quality preservation during sto...

    Call: SONATA 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Muzolf-Panek

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  24. Gut microbiota as the link between dietary patterns and human metabolism

    Call: SONATA 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Anna Malinowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  25. Evaluation of the biosynthesis of polyunsaturated n-3 fatty acids by mould Galactomyces geotrichum.

    Call: PRELUDIUM 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Grygier

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  26. The study of the influence of intestinal and cellular iron and foliate transporters on bioavailability of these mincronu...

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ7

    Principal investigator: dr hab. Joanna Suliburska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  27. Regulation of beta-carbolines in the dieta using coffee substitutes

    Call: OPUS 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Renata Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  28. Food flavor and volatile compounds analysis redefined. What's behind food volatilomics?

    Call: OPUS 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  29. Comparative peptidomic and genetic analysis of the authenticity of food of animal origin

    Call: OPUS 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Montowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  30. Examination of traditional and new raw materials of the chicory coffee with respect to aromatic and neuroactive elements

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Renata Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  31. Identification of lipidomic biomarkers for recognition of the autheticity of edible oils supported by DSC profiling and ...

    Call: OPUS 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Jolanta Tomaszewska-Gras

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  32. Study of the effect of Lactobacillu plantarum ATCC14917 on an iron metabolism in rats on a high fat diet

    Call: PRELUDIUM 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Katarzyna Skrypnik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  33. Identification of flavor compounds pathway formation in Polish regional dairy foods produced in a traditional way. Influ...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  34. Interactions of quantum dots with natural plant polyphenols and their application in flavonoids and phenolic acids deter...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Małgorzata Nogala-Kałucka

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  35. Identification of products formed during thermo-oxidative degradation of phytosteryl esters.

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  36. Analysis of volatile flavor compounds profile of free-gluten bread. Research to improve it's aroma profile based on the ...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Mariusz Pacyński

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  37. Metagenomic analysis of microbial consortia with high biodegradation potential

    Call: OPUS 6 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Agnieszka Piotrowska-Cyplik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  38. Relationships between fat discrimination, frequency of eating high-fat foods, and gene polymorphism - determination of b...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Agata Chmurzyńska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  39. Key compounds responsible for odor and taste of selected Brassicaceae vegetables. Formation and changes in technological...

    Call: HARMONIA 7 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  40. Analysis of the biological potential of berry fruit extracts in the prevention of obesity and metabolic syndrome disorde...

    Call: OPUS 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Anna Olejnik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  41. Identyfikacja produktów termiczno-oksydacyjnej degradacji estrów stigmasterolu

    Call: ETIUDA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marianna Raczyk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  42. Aroma active compounds of polish meads. Influence of microflora and manufacturing process on their formation.

    Call: PRELUDIUM BIS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  43. Studies on the protein composition and immunoreactivity of eggs obtained from hens fed with fodder containing legume see...

    Call: PRELUDIUM 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Aneta Tomczak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  44. Transcription factors as tools of massive operation in engineering of industrial traits in yeast

    Call: OPUS 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Ewelina Celińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  45. Study of the role of dietary choline deficiency in adipose tissue browning.

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Radziejewska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  46. Evaluation of the effect of equol on calcium metabolism in ovariectomised rats.

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Natalia Wawrzyniak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  47. The influence of association colloids on the antioxidant activity of native phenolic compounds and oxidative stability o...

    Call: OPUS 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Krzysztof Dwiecki

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  48. Molecular characteristic of quorum sensing inhibition by selected essential oils in Pseudomonas spp. isolated from foods

    Call: SONATA 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Kamila Myszka

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  49. Characteristic of protein changes in fava beans during bioconversion by Rhizopus oligosporus, which increases the conten...

    Call: PRELUDIUM 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Katarzyna Polanowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  50. Study on the mechanisms of antidiabetic properties of steviol glucosides (alone and combined with L-arginine and chromiu...

    Call: OPUS 14 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Zbigniew Krejpcio

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu