Comparison of the qualitative composition of triterpene saponins in different parts of red beet roots. Antioxidant activity of betalains from red beet.
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator, Alfred Błaszczyk, Mariusz Czyżniejewski, Piotr Kachlicki
Konferencja:
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Związki Biologicznie Aktywne w Żywności" (rok: 2015, ), Wydawca: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności w Łodzi oraz Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
Data:
konferencja 15-16.10
The effect of storage and processing on the contents of triterpenoid saponins in the peel and pulp of beetroot
Autorzy:
Anna Stochmal, Mariusz Kowalczyk, Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
Second International Young Scientists Symposium "Plants in Pharmacy & Nutrition" (rok: 2016, ), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
Data:
konferencja 15-17 września
Ocena zdolności antyoksydacyjnej barwników buraka ćwikłowego w czasie ogrzewania
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
58 Ogólnopolski Zjazd Naukowy PTCHem (rok: 2015, ), Wydawca: Uniwersytet Gdański
Data:
konferencja 21-25.09
Optymalizacja warunków rozdzielania saponin buraka ćwikłowego w skali preparatywnej
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
57 Zjazd PTCHem i SITPChem (rok: 2014, ), Wydawca: Polskie Towarzystwo Chemiczne ul. Freta 16, 00-227 Warszawa
Data:
konferencja wrzesień
Antioxidant activity of triterpene saponins from red beet
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Związki Biologicznie Aktywne w Żywności" (rok: 2015, ), Wydawca: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności w Łodzi oraz Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
Data:
konferencja 15-16.10
Antioxidant activity of triterpene saponins from red beet
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Związki Biologicznie Aktywne w Żywności" (rok: 2015, ), Wydawca: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności w Łodzi oraz Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
Data:
konferencja 15-16.10
The content of triterpenoid saponins in the juice and pomace of fresh roots of red beet varieties
Autorzy:
Anna Stochmal, Mariusz Kowalczyk, Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
Plants in Pharmcy & Nutrition (rok: 2016, ), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
Data:
konferencja 15-17 września
Rola wybranych metabolitów wtórnych buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) w kształtowaniu jakości surowca
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
III Krajowa Konferencja Naturalne substancje roślinne - aspekty strukturalne i aplikacyjne (rok: 2013, ), Wydawca: Puławy, Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy w Puławach
Ocena zdolności antyoksydacyjnej barwników buraka ćwikłowego w czasie ogrzewania
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
58 Ogólnopolski Zjazd Naukowy PTCHem (rok: 2015, ), Wydawca: Uniwersytet Gdański
Data:
konferencja 21-25.09
Triterpene saponins as bitter components of red beetroot
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
Konferencja Naukowo-Dydaktyczna "Environment & Technology in Business" (rok: 2015, ), Wydawca: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
The effect of storage and processing on the contents of triterpenoid saponins in the peel and pulp of beetroot
Autorzy:
Anna Stochmal, Mariusz Kowalczyk, Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
Second International Young Scientists Symposium "Plants in Pharmacy & Nutrition" (rok: 2016, ), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
Data:
konferencja 15-17 września
Zawartość barwników betalainowych, zdolność antyoksydacyjna oraz cechy sensoryczne świeżych, pasteryzowanych i przechowywanych soków buraka ćwikłowego
Autorzy:
Katarzyna Mikołąjczyk-Bator
Konferencja:
II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej" (rok: 2016, ), Wydawca: Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Data:
konferencja 5 luty 2016
Optymalizacja warunków rozdzielania saponin buraka ćwikłowego w skali preparatywnej
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
57 Zjazd PTCHem i SITPChem (rok: 2014, ), Wydawca: Polskie Towarzystwo Chemiczne ul. Freta 16, 00-227 Warszawa
Data:
konferencja wrzesień
The reasons of the bitter taste of some cultivars of red beet roots
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator, Dariusz Kikut-Ligaj
Konferencja:
12th International Commodity Science Conference CURRENT TRENDS IN COMMODITY SCIENCE (rok: 2013, ), Wydawca: Wydawnictwo UEP
Data:
konferencja 16 -19 września
Comparison of the qualitative composition of triterpene saponins in different parts of red beet roots. Antioxidant activity of betalains from red beet.
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator, Alfred Błaszczyk, Mariusz Czyżniejewski, Piotr Kachlicki
Konferencja:
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Związki Biologicznie Aktywne w Żywności" (rok: 2015, ), Wydawca: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności w Łodzi oraz Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
Data:
konferencja 15-16.10
Charakterystyka jakościowa frakcji saponin z buraka ćwikłowego
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator, Alfred Błaszczyk, Mariusz Czyżniejewski, Piotr Kachlicki
Konferencja:
58 Ogólnopolski Zjazd Naukowy PTCHem (rok: 2015, ), Wydawca: Uniwersytet Gdański
Data:
konferencja 21-25.09
Triterpene saponins as bitter components of red beetroot
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
Konferencja Naukowo-Dydaktyczna "Environment & Technology in Business" (rok: 2015, ), Wydawca: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Saponiny triterpenowe przyczyną smaku i posmaku gorzkiego buraka ćwikłowego
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw (rok: 2015, ), Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Data:
konferencja 28-29.05
Optymalizacja metod izolacji i warunków rozdzielania saponin tri terpenowych buraka cukrowego i ćwikłowego
Autorzy:
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Konferencja:
VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw (rok: 2015, ), Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Data:
konferencja 28-29.05
Zawartość barwników betalainowych, zdolność antyoksydacyjna oraz cechy sensoryczne świeżych, pasteryzowanych i przechowywanych soków buraka ćwikłowego
Autorzy:
Katarzyna Mikołąjczyk-Bator
Konferencja:
II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej" (rok: 2016, ), Wydawca: Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Data:
konferencja 5 luty 2016