The effect of dietary fibre preparations from maize starch on the growth and activity of bacterial strains belonging to the phyla Firmicutes, Bacteroidetes, and Actinobacteria
Autorzy:
Renata Barczynska, Katarzyna Slizewska, Mieczyslaw Litwin, Mieczyslaw Szalecki, Janusz Kapusniak
Czasopismo:
Acta Biochimica Polonica (rok: 2016, tom: 63, strony: 261-266), Wydawca: The Journal of the Polish Biochemical Society and of the Committee of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences
The effect of dietary fibre preparations from maize starch on the growth and activity of bacterial strains belonging to the phyla Firmicutes, Bacteroidetes, and Actinobacteria
Autorzy:
Renata Barczynska, Katarzyna Slizewska, Mieczyslaw Litwin, Mieczyslaw Szalecki, Janusz Kapusniak
Czasopismo:
Acta Biochimica Polonica (rok: 2016, tom: 63, strony: 261-266), Wydawca: The Journal of the Polish Biochemical Society and of the Committee of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences
Intestinal Microbiota, Obesity and Prebiotics
Autorzy:
R. Barczynska, K. Bandurska, K. Slizewska, M. Litwin, M. Szalecki, Z. Libudzisz, J. Kapusniak
Czasopismo:
Polish Journal of Microbiology (rok: 2015, tom: 64 (2), strony: 93-100), Wydawca: POLISH SOCIETY OF MICROBIOLOGISTS
Mikrobiota jelitowa i prebiotyki – znaczenie u niemowląt i dzieci
Autorzy:
Renata Barczyńska
Czasopismo:
Standardy Medyczne pediatria (rok: 2014, tom: 11, strony: 711-719), Wydawca: Media press
Dextrins from maize starch as substances activating the growth of Bacteroidetes and Actinobacteria simultaneously inhibiting the growth of Firmicutes, responsible for the occurrence of obesity
Autorzy:
Renata Barczynska, Janusz Kapusniak, Mieczyslaw Litwin, Katarzyna Slizewska, Mieczyslaw Szalecki
Czasopismo:
Plant Foods for Human Nutrition (rok: 2016, tom: 71, strony: 190-196), Wydawca: Springer
Dextrins from potato starch as substances activating the growth of Bacteroidetes and Actinobacteria simultaneously inhibiting the growth of Firmicutes, responsible for the occurrence of obesity
Autorzy:
Renata Barczyńska, Janusz Kapuśniak, Mieczysław Litwin, Katarzyna Śliżewska, Mieczysław Szalecki, Agnieszka Berdowska, Katarzyna Bandurska
Czasopismo:
Journal of Nutritional Ecology and Food Research (rok: 2014, tom: 2, strony: 45665), Wydawca: Copyright © 2014 American Scientific Publishers All rights reserved Printed in the United States of America
Intestinal Microbiota, Obesity and Prebiotics
Autorzy:
R. Barczynska, K. Bandurska, K. Slizewska, M. Litwin, M. Szalecki, Z. Libudzisz, J. Kapusniak
Czasopismo:
Polish Journal of Microbiology (rok: 2015, tom: 64 (2), strony: 93-100), Wydawca: POLISH SOCIETY OF MICROBIOLOGISTS
The effect of dietary fiber preparations from potato starch on the growth and activity of bacterial strains belonging to the phyla Firmicutes, Bacteroidetes, and Actinobacteria
Autorzy:
Renata Barczynska, Katarzyna Slizewska, Mieczyslaw Litwin, Mieczyslaw Szalecki, Arkadiusz Zarski, Janusz Kapusniak
Czasopismo:
Journal of Functional Foods (rok: 2015, tom: 19, strony: 661-668), Wydawca: Elsevier, ScienceDirect
Effects of potato dextrin on the composition and metabolism of the gut microbiota in rats fed standard and high-fat diets
Autorzy:
Renata Barczynska, Adam Jurgoński Katarzyna Slizewska, Jerzy Juśkiewicz, Janusz Kapusniak
Czasopismo:
Journal of Functional Foods (rok: 2017, tom: 34, strony: 398-407), Wydawca: Elsevier
Mikrobiota jelitowa i prebiotyki – znaczenie u niemowląt i dzieci
Autorzy:
Renata Barczyńska
Czasopismo:
Standardy Medyczne pediatria (rok: 2014, tom: 11, strony: 711-719), Wydawca: Media press
Effects of potato dextrin on the composition and metabolism of the gut microbiota in rats fed standard and high-fat diets
Autorzy:
Renata Barczynska, Adam Jurgoński Katarzyna Slizewska, Jerzy Juśkiewicz, Janusz Kapusniak
Czasopismo:
Journal of Functional Foods (rok: 2017, tom: 34, strony: 398-407), Wydawca: Elsevier
The effect of dietary fiber preparations from potato starch on the growth and activity of bacterial strains belonging to the phyla Firmicutes, Bacteroidetes, and Actinobacteria
Autorzy:
Renata Barczynska, Katarzyna Slizewska, Mieczyslaw Litwin, Mieczyslaw Szalecki, Arkadiusz Zarski, Janusz Kapusniak
Czasopismo:
Journal of Functional Foods (rok: 2015, tom: 19, strony: 661-668), Wydawca: Elsevier, ScienceDirect